Wegenwerken aan Gaversesteenweg en Volhardingslaan vanaf 3 juni 2024.

door | jun 4, 2024 | wegenwerken-en-mobiliteit | 0 Reacties

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van 3 juni tot en met 13 september 2024 werken uit op de Volhardingslaan. Van 3 juni tot 12 juli zal Stad Deinze een verhoogd fietspad aanleggen en de voetpaden vernieuwen op de Gaversesteenweg tussen de Krekelstraat en de Ten Rodelaan.

De werken hebben een impact op alle verkeersmodi.  Lees hieronder meer.

Omleidingen zwaar verkeer

Het zwaar verkeer volgt een omleiding via de Kortrijksesteenweg/Rijksweg/Grote Steenweg en de Centrumstraat/Oudenaardestraat naar het op- en afrittencomplex in Kruisem om zo via de E17 naar het op- en afrittencomplex in Deinze te rijden en daarna weer op de Gaversesteenweg uit te komen.

Werken N35 - omleidingsroute zwaar verkeer

Omleidingen voetgangers, fietsers, gemotoriseerd verkeer.

Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren. Op het kruispunt gebruiken ze het voetpad aan de overkant van de Volhardingslaan. Aan het kruispunt zullen er steeds oversteekplaatsen zijn die gebruikt kunnen worden.

Fietsers komende van de Gaversesteenweg richting de Volhardingslaan kunnen de werfzone passeren. Fietsers komende van de Volhardingslaan richting de Gaversesteenweg volgen de omleiding via de Oostkouterlaan, Centrumlaan, Oudenaardsesteenweg en Gaversesteenweg.

De werken hebben een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan jouw route via https://www.delijn.be/nl/routeplanner/ of bekijk de affiches aan de bushaltes.

Het gemotoriseerd verkeer komende van de Gaversesteenweg richting de Volhardingslaan kan steeds de werfzone passeren. Het gemotoriseerd verkeer komende van de Volhardingslaan richting de Gaversesteenweg met bestemming station/Driespoort volgt de omleiding via de Oostkouterlaan, Centrumlaan, Oudenaardsesteenweg en Gaversesteenweg.

Het gemotoriseerd verkeer komende van de Volhardingslaan met bestemming op- en afrittencomplex volgt de omleiding via de Oostkouterlaan, Centrumlaan, Oudenaardsesteenweg, Deinsesteenweg, Souverainestraat, Nijverheidstraat, Souverainestraat, Karreweg en Karrewegstraat.

Omleidingsplan Volhardingslaan - Gaversesteenweggemotoriseerd verkeer en fietsers

Wat gebeurt er?

De fietspaden langs de Volhardingslaan krijgen een opknapbeurt. Tussen de Velostraat en het kruispunt met Gaversesteenweg komen er nieuwe, verhoogde fietspaden.

Er komt een verhoogd fietspad op de Gaversesteenweg tussen de Krekelstraat en de Ten Rodelaan. Daar worden de voetpaden ook vernieuwd. Hiervoor wordt er tussen 3 juni en 12 juli eenrichtingsverkeer ingevoerd tussen de verkeerslichten van de Boomstraat tot de Ten Rodelaan.

Het kruispunt met de Volhardingslaan en de Gaversesteenweg zal veranderen. De tak van de Volhardingslaan die aansluit op de Gaversesteenweg wordt breder. Er komt een bypass op het kruispunt, dit zal het afslaan van de Volhardingslaan naar de Gaversesteenweg richting E17 vlotter maken.

Fasering

De werken starten op maandag 3 juni en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 13 september 2024.

Er wordt gewerkt in twee fases:

1. Van maandag 3 juni tot en met vrijdag 19 juli wordt er gewerkt aan de kant van de even huisnummers en wordt de bypass aangelegd.
2. Van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 13 september wordt er gewerkt aan de kant van de oneven huisnummers.

Tussen de twee fases, tijdens het bouwverlof, wordt de werf opengesteld en zal er geen hinder zijn.

De timings zijn onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Meer info

Voor vragen over de werken op de Volhardingslaan en het kruispunt met de Gaversesteenweg: 0476 72 22 57 (maandag – vrijdag van 9 tot 17 u.)

Voor vragen over de werken aan het fietspad en voetpad op de Gaversesteenweg: 09 381 95 00, omgeving@deinze.be.

In deze bijlage vind je de plannen terug voor de werken die zullen plaatsvinden.

Hier vind je de link terug naar de website.

Meer info over de hinderpremie kan je verkrijgen op de website van Vlaio.

Contact to Listing Owner

Captcha Code