50 stuks oude, maar bruikbare IT ingezameld voor een groot digitaliseringsproject – Inzamelweek 11 tot en met 16 september 2023 in Deinze

Tijdens de week van 11 tot en met 16 september deden we een oproep aan jou, jouw familie, administraties, verenigingen, scholen en bedrijven om afgeschreven IT (laptops, tablets, PC’s, gsm’s) of IT die moet worden vervangen, in te leveren bij stad Deinze voor het project Digistroom.  

Inleveren kon aan het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel en aan het onthaal van het gemeentehuis in Nevele. Een grote dank aan de medewerkers van die onthalen!

In totaal werden 50 stuks oude, maar nog bruikbare IT ingezameld. Een mooi aantal waar onze organisatie dankbaar voor is.

Een korte toelichting over het project Digistroom

Omdat iedereen recht heeft op dezelfde digitale kansen werd ‘Digistroom’ in het leven geroepen. Dat is een groot digitaliseringsproject, waarbij in alle bibs en in enkele dienstencentra van De Pinte, Deinze, Destelbergen, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte Digiclubs zullen worden geïnstalleerd. In die openbare computerruimtes zullen burgers terecht kunnen voor opleidingen, individuele begeleiding en het ontlenen van IT. Het project wordt gecoördineerd door Werken Leie & Schelde.

De IT die ter beschikking zal worden gesteld zal tweedehands zijn

Daarom doen we dus beroep op iedereen om afgeschreven laptops of laptops die moeten worden vervangen in te leveren bij Digistroom. Een laptoptas is een welkome extra omdat dat het uitlenen nog handiger zal doen verlopen. Tablets, smartphones en andere IT zijn ook welkom. Het inzamelen en coördineren van IT gebeurt door Deinze Industrie.

Veilige dataverwijdering – certificaat

Om de bescherming van de gegevens en gevoelige informatie van je gezin, bedrijf of vereniging te garanderen, wordt de IT na het inleveren onderworpen aan een cleaning-proces. We raden aan dat de harde schijven van alle donaties zelf vooraf geledigd worden, maar de technische school VTI Deinze zorgt sowieso voor een volledige cleaning tot op het niveau van de fabrieksinstellingen. Dat wordt officieel bevestigd door een certificaat dat later aan de schenker wordt bezorgd.  

Verder zorgt het VTI ook voor alle nodige besturingssystemen zodat de laptop zo goed mogelijk benut kan worden voor zij die het nodig hebben. Op die manier zijn de donaties compleet veilig en voorbereid op hun tweede leven.

Voor meer informatie: coördinator Deinze Industrie Yannic Demeyer via info@deinzeindustrie.be – 0497 480 657.

 

Geef je oude, nog bruikbare laptops of andere IT een tweede leven met het digitaliseringsproject Digistroom

We doen een oproep aan particulieren, de administraties, verenigingen, scholen en bedrijven van deze lokale besturen om afgeschreven laptops of laptops die moeten worden vervangen in te leveren bij Digistroom. Een laptoptas is een welkome extra omdat dat het uitlenen nog handiger zal doen verlopen. Tablets en smartphones en andere IT zijn ook welkom. Inleveren zal het hele jaar door kunnen, maar bij voorkeur weten we graag zo snel mogelijk iets.

Graag contact opnemen met info@deinzeindustrie.be.

Meer info over het project leest u verder.

 

Vandaag wordt zo goed als alles in onze samenleving digitaal aangestuurd. En dat kan ongelofelijke kansen bieden voor mensen, maar het kan ze ook ongewild uitsluiten. Daarom is het meer dan ooit belangrijk dat alle burgers de tijd, ruimte en mogelijkheden krijgen om digitaal bij te leren en zich te connecteren.

Omdat iedereen recht heeft op dezelfde digitale kansen werd ‘Digistroom’ in het leven geroepen. Dat is een groot digitaliseringsproject van de vereniging Werken Leie&Schelde (zie ook hun recente magazine met een voorstelling van alle activiteiten) waarbij in alle bibs en in enkele dienstencentra van De Pinte, Deinze, Destelbergen, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte Digiclubs zijn geïnstalleerd. In die openbare computerruimtes kunnen burgers terecht voor opleidingen, individuele begeleiding en het ontlenen van IT. Voor deze laatste taak is Deinze Industrie opdrachtgevende partner.

De IT die ter beschikking wordt gesteld is tweedehands. Om de bescherming van de gegevens en gevoelige informatie van je bedrijf of vereniging te garanderen, wordt de IT na het inleveren onderworpen aan een cleaning-proces. We raden aan dat de harde schijven van alle donaties zelf vooraf geledigd worden, maar de technische school VTI Deinze zorgt daarna voor een volledige cleaning tot op het niveau van de fabrieksinstellingen. Dat wordt officieel bevestigd door een certificaat dat je ontvangt. Verder zorgt het VTI ook voor alle nodige besturingssystemen zodat de laptop zo goed mogelijk benut kan worden voor zij die het nodig hebben. Op die manier zijn de donaties compleet veilig en voorbereid op hun tweede leven.

Contact opnemen om materiaal te doneren kan het hele jaar, maar hoe sneller, hoe liever. Op die manier wordt oud materiaal langer goed besteed.

Contact via Yannic Demeyer – info@deinzeindustrie.be. Bij verdere vragen kan ook gebeld worden naar 0497 480 657.

Alvast hartelijk bedankt voor alle donaties!

Contact to Listing Owner

Captcha Code