Laat jouw stem horen voor STEM-opleidingen en help de kloof tussen technisch onderwijs en het werkveld verkleinen. Schrijf jezelf en collega’s nu in!

door | apr 12, 2024 | netwerking, Uncategorized | 0 Reacties

Luister en debatteer mee over hoe het onderwijs én bedrijven samen de kloof meer kunnen dichten tussen de vraag naar techniekers bij bedrijven en het onderwijs in Deinze/Oost-Vlaanderen.

Deinze Industrie wil de ondernemers uit de regio Deinze/Oost-Vlaanderen betrekken bij de leerplannen van het technisch onderwijs. Er is lokaal ruimte om leerplannen voor technische opleidingen te optimaliseren, maar vaak ontbreekt de stem van de ondernemingen en is er onvoldoende kennis van de mogelijkheden.

Niet op basis van oneliners of buikgevoel, maar met cijfers, expertise en ervaring van ondernemers én het onderwijsveld willen we concrete ideeën en samenwerkingen creëren.

Dat vanuit de overtuiging dat lokale samenwerkingen tussen technisch onderwijs en bedrijven een wereld van verschil kunnen maken voor de scholieren van de 3de graad technisch en beroepsonderwijs. Elkaars wensen kennen en elkaar beter leren begrijpen is de boodschap. Er zal dan ook gedebatteerd worden aan de hand van deze 4 thema’s:

  • Leerplannen: een leidraad of een dwangbuis?

  • Weten de bedrijven voldoende wat er in de scholen gebeurt en hoe het technisch/beroepsonderwijs is georganiseerd?

  • Welke zijn de huidige middelen om praktijkervaring op te doen vanuit het werkveld en wat kunnen we verbeteren?

  • Vakopleidingen worden als ‘minderwaardig’ beschouwd, totdat je ze nodig hebt.  Hoe herwaarderen we de instroom?

Het debat wordt afgesloten met een gezellige, gratis BBQ. Graag tot dan.

De avond gaat door op donderdag 30 mei 2024 vanaf 18u bij VTI Deinze en wordt gemodereerd door Bart Schols. Schrijf uzelf en/of uw medewerker(s) gratis in via dit formulier. Inschrijven kan tot 20 mei 2024.

Is deze debatavond relevant voor een collega, klant of leverancier? Stuur hem of haar gerust de link naar dit formulier door! Bij vragen kan u steeds mailen naar info@deinzeindustrie.be.

Contact to Listing Owner

Captcha Code