Succesvolle debatavond TECHNIEK DYNAMIEK van Deinze Industrie bracht onderwijs en ondernemers samen en levert inzichten en nieuwe samenwerkingen op

door | jun 3, 2024 | netwerking | 0 Reacties

De mismatch of het gebrek aan kennis tussen het technisch onderwijs en het werkveld zijn een vaak besproken thema. Het tekort aan technische profielen op de arbeidsmarkt wordt almaar nijpender.

Gezien de grote concentratie aan sterke bedrijven in de regio Deinze en het grote aanbod aan technische secundaire scholen, organiseerde de ondernemerskoepel Deinze Industrie een debatavond op 30 mei 2024 in het VTI in Deinze.

Moderator Bart Schols bracht de 2 werelden succesvol dichter tot elkaar. Meer dan 70 ondernemers in de zaal en een sterk panel, VTI Deinze/Sam Heyerick, VDAB/Freddy Van Malderen, RTC/Emmanuel De Poortere, Electro Verbeke/Isabelle Verbeke, Het Veer/Jennifer Van de Velde en Liebaert Textiles/Kevin Allison, slaagden erin nieuwe inzichten en veel dialoog te creëren.

Op basis van 4 gemotiveerde stellingen stelde moderator Bart Schols zeer gerichte vragen, wat er toe leidde dat ondernemers de nieuwe technische onderwijsstructuur beter leerden kennen en dat bedrijven hun best practices inzake jongeren betrekken bij innovaties, deelden.

Schepen voor KMO en Industrie, Filip Vervaeke bracht een introductie met een overzicht van het ruime (technisch) onderwijsveld en het breed pallet aan bedrijven in Deinze. Coördinator van Deinze Industrie, Yannic Demeyer verwelkomde en gaf de verdere initiatieven van Deinze Industrie mee voor 2024. Nu inschrijven voor de teamtrophy en de jobbeurs is de boodschap. VDAB-strateeg, Tomas Quaethoven, bracht een zeer helder beeld van de mismatch tussen instroom en uitstroom op de arbeidsmarkt in de regio Deinze en dat ook heel specifiek voor technische beroepen.

Om de inhoud van het debat vast te houden en mogelijks verdere initiatieven door Deinze Industrie en haar partners op te zetten, is een accuraat verslag op gemaakt. Deinze Industrie wil, gezien de problematiek en nood aan bewustwording ook de presentatie van deze avond delen. Samen met het beeldverslag vindt u alles verder via onderstaande linken.

VERSLAG TECHNIEK DYNAMIEK DEBATAVOND DEINZE INDUSTRIE.
PRESENTATIE TECHNIEK DYNAMIEK DEBATAVOND DEINZE INDUSTRIE.
BEELDVERSLAG TECHNIEK DYNAMIEK DEBATAVOND DEINZE INDUSTRIE.

Contact to Listing Owner

Captcha Code