Deinze Industrie stelt actieplan voor: lees hier het artikel dat erover verscheen in HLN

door | apr 9, 2024 | arbeidsmarkt, netwerking | 0 Reacties

Op maandag 8 april ’24 stelde Deinze Industrie haar actieplan van 2024 voor aan de pers. Lees hieronder het artikel dat op HLN verscheen.

Om de bedrijven en ondernemers van Deinze nog meer in de kijker te zetten, heeft Deinze Industrie een actieplan voor 2024 klaar. Naast klassiekers zoals het Jobcafé in de Brielpoort, is er nu ook een VOKA JobDreamDay voor laatstejaars en een debatavond over de moeilijke zoektocht naar technische medewerkers.

Deinze Industrie, de koepelorganisatie van alle bedrijven in de Leiestad, heeft maandag haar actieplan voor 2024 gelanceerd. Qua inwoners is Deinze de vijfde grootste stad van Oost-Vlaanderen, maar met 17.000 tewerkstellingsplaatsen is het na Gent de grootste op ondernemersvlak. Door de lage werkloosheidsgraad is de strijd om de werknemer er groot en met verschillende acties wil men potentiële werknemers en bedrijven dichter
bij elkaar brengen. Dit jaar zijn er ook enkele nieuwigheden.

“Voor het eerst nemen we deel aan de Jobdreamday van VOKA, die plaatsvindt op woensdag 24 april”, zegt schepen Filip Vervaeke (Open Deinze). “Leerlingen van het zesde en zevende middelbaar krijgen de kans om bedrijven te bezoeken. Ze kunnen er inspiratie opdoen, maar het kan ook een springplank zijn om er later — eens ze hun diploma op zak hebben — te gaan solliciteren. Er nemen 12 bedrijven deel aan deze dag.”

“Een tweede nieuwigheid is de ondernemersavond op donderdag 30 mei”, vult Yannic Demeyer van Deinze Industrie aan. “Deinze is een scholierenstad en biedt uitstekend technisch onderwijs aan. Bedrijven zijn permanent op zoek naar technische medewerkers en doen inspanningen om hen op te leiden. Om de stem van de ondernemer nog meer te laten horen, organiseren we een debatavond over technische opleidingen en beroepen, waarbij zowel mensen uit het onderwijsveld als de ondernemerswereld bij betrokken zijn. Het debat vindt plaats in VTI Deinze en Bart Schols, bekend van De Afspraak, is die avond de moderator. We roepen alle ondernemers op om aanwezig te zijn. De avond wordt afgesloten met een barbecue.”

Grootste jobbeurs

Naast de Jobdreamday en de debatavond zijn er dit jaar nog activiteiten, die ondertussen al gekend zijn. “Eind augustus is er de bedrijvensportdag Teamtrophy in De Brielmeersen”, zegt schepen Filip Vervaeke. “Meer dan 100 werknemers uit meer dan 20 bedrijven nemen het die dag tegen elkaar op. Nieuw dit jaar is dat voetbalclub KSMK Deinze een ‘fair play’-trofee zal uitreiken. Ook het Jobcafé in De Brielpoort keert terug en dit op 25 november. Dit is ondertussen uitgegroeid tot de grootste jobbeurs van Oost-Vlaanderen. Tenslotte is er de VOKA Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober. Met Filliers Distillery en Liebaert Textiles zijn er al twee bedrijven ingeschreven en ook de stad Deinze neemt deel door de Technische Uitvoeringsdienst (TUD) open te stellen. Het hele jaar door kunnen bedrijven ook tweedehands IT-materiaal inleveren. Via het project Digistroom helpt Deinze Industrie mensen vlotter aan werk. “Om bedrijven nog meer te betrekken, is er de podcast ‘Sterke stemmen uit ondernemend Deinze’, zegt Yannic Demeyer. “Deze interviews met ondernemers worden iedere vierde vrijdag van de maand om 11 uur uitgezonden op Radio Tequila.”

Bron: HLN

Contact to Listing Owner

Captcha Code