Nieuwe subsidie voor ecologisch en veilig transport

door | dec 29, 2017 | Nieuwsberichten, subsidies-en-vergunningen

Vlaamse ondernemingen kunnen een subsidie krijgen voor hun uitgaven in vergroening en verkeersveiligheid van hun vrachtwagens.  De Vlaamse overheid wil zo ondernemingen – en de transportsector in het bijzonder – aanmoedigen om transport veiliger en ecologischer te maken. Vanaf 20 november 2017 kan digitaal een steunaanvraag ingediend worden.

Voor welke uitgaven?

De gemaakte uitgaven na 1 januari 2017 in zes categorieën komen in aanmerking:

  1. rijassistentiesystemen;
  2. veiligheidsvoorzieningen;
  3. milieuvoorzieningen;
  4. efficiëntiebevorderende maatregelen;
  5. ergonomie van de bestuurdersplaats; 
  6. diefstalvermijdende maatregelen.

​Het gaat bijvoorbeeld over technologieën zoals lane assistance, alcoholslot, GSM blokkering, camera’s, roetfilter en SCR, koelscheidingswanden, geluidsarme vloeren, airco’s, diefstalalarm en milieu- en veiligheidscertificaten.

Tot 100.000 euro steun

Een onderneming kan per kalenderjaar één steunaanvraag indienen. Voor de kalenderjaren 2017, 2018 en 2019 samen is de maximale steun 100.000 euro per onderneming met een maximum van 3.000 euro per opgegeven voertuig. De steun is maximaal 80% op de in aanmerking komende uitgaven (exclusief installatiekosten en BTW). De steunmaatregel valt onder toepassing van de Europese de-minimissteunverordening en het decreet Economisch Ondersteuningsbeleid.

Naast de subsidie voor ecologisch en veilig transport is er ook nog een ecologiepremie plus te verkrijgen voor vrachtwagens op aardgas (CNG en LNG) of op waterstof met brandstofcel, met cryogene CO2-koeling  en de tankinfrastructuur hiervoor.

Voor meer info of met vragen, bel gratis 1700 of mail naar ecologischenveiligtransport@vlaanderen.be.

 

Snel_Transport.jpg

Contact to Listing Owner

Captcha Code