Er zit energie in uw bedrijf – energiescans voor KMO’s

door | mei 19, 2017 | Nieuwsberichten, ruimte-en-milieu

Er zit energie in uw bedrijf – energiescans voor KMO’s

 

POM_logo.png

Uit energiescans blijkt dat KMO’s 10% tot 30% energie kunnen besparen. En daar wil de POM bij helpen. Dus zoeken we enthousiaste KMO’s om via een gratis coachingstraject op maat energie-investeringen uit te voeren.

Er is nog veel ruimte voor verbetering van de energie-efficiëntie van gebouwen en processen van KMO’s. Energiescans uitgevoerd door het Agentschap Ondernemen bij een vijfhonderdtal KMO’s wijzen op een potentiële energiebesparing van 10% tot 30%. De meeste van deze maatregelen hebben een terugverdientijd van minder dan vijf jaar.

Het hele proces, van het opsporen van investeringskansen tot de effectieve uitvoering ervan, is echter intensief en kan er door de meeste KMO’s binnen de dagelijkse bedrijfsvoering niet zomaar even bijgenomen worden.

Daarom biedt de POM de kans aan vijftien KMO’s om gratis in te stappen in een coachingstraject op maat. Bedrijven met een jaarlijkse energiefactuur boven 100.000 euro kunnen begeleid worden door de gerenommeerde energie-experten van Esset en Energinvest.

Zij sporen de meest interessante investeringskansen op, maken een financiële analyse en een stappenplan op en coachen ondernemers in de zoektocht naar uitvoerders en mogelijke investeerders. En dat allemaal in een optimale doorlooptijd van honderd dagen.

Als ondernemer gaat u aan het eind van de rit slimmer om met uw energie en wordt u een voorbeeld voor andere KMO’s. Een echt KMO-idool. U helpt ook onze regio een stap verder op weg naar klimaatneutraliteit. Bent u enthousiast om deel te nemen? Blijf dan niet bij de pakken zitten en maak vrijblijvend een afspraak met ons voor een intakegesprek!

Meer info:
Ellen Eeckhaut
ellen.eeckhaut@pomov.be
tel. 09 267 86 43

Financiering van dit traject gebeurt via het project Energieke Bedrijven. Dit valt onder de uitvoering van het EFRO-programma Vlaanderen 2014-2020, prioriteit 3, actiepunt 3: ‘Verhoogde energie-efficiënte bij KMO’s’,  met cofinanciering van de Provincie Oost-Vlaanderen. De EFRO-ondersteuning bedraagt 72.200 euro.


Klimaatgezond_Oost-Vlaanderen.jpg

Contact to Listing Owner

Captcha Code