Deinze Industrie zamelt voor de 3de keer pC’s en laptops in voor kansarme kinderen

door | sep 6, 2021 | netwerking, Nieuwsberichten

Deinze Industrie zamelt voor de 3de keer pC’s en laptops in voor kansarme kinderen

Inzamelen oude laptops via bedrijven voor kansarme gezinnnen

Deinze Industrie vzw, de koepelorganisatie van alle bedrijven in Deinze, heeft in de coronaperiode in 2020 op korte termijn oude laptops bij bedrijven verzameld voor kwetsbare lagere schoolkinderen. Door COVID-19 vielen ook zij terug op afstandsonderwijs online, maar helaas hebben niet al deze jongeren een computer thuis. Er werden in 2020 twee acties opgezet, gezien de hoge nood.  Er konden 61 kinderen uit kansarme gezinnen geholpen worden.

Gezien de werking rond het in de markt zetten en het correct bezorgen aan de juiste mensen is opgezet én de nood nog hoog is, maar Deinze Industrie van deze actie een structurele actie.  Ook in het voorjaar 2021 werd IT opgehaald en aan in september 2021 25 gezinnen bezorgd.  Zodoende is reeds IT aan 86 kansarme gezinnen bezorgd. Dank aan de bedrijven die dit schenken aan dank aan VTI Deinze om alle IT te cleanen en gebruiksklaar te maken met alle besturingssystemen.  De welzijnsschakels zorgen ervoor dat de IT op de juiste bestemming komt.  Zodoende helpen de ondernemers de digitale kloof te verkleinen en helpen ze jongeren met een toegang tot het onderwijs.  Een toegang tot het onderwijs betekent een veel grotere kans tot een job.  Jobs, die momenteel moeilijk ingevuld geraken.  Zo goed als alle bedrijven zoeken momenteel werknemers, in alle sectoren en in allerlei functies.  Elke actie kan van nut zijn om hierbij te helpen.

Regionale televisie AVS maakte een bondige reportage over deze actie.


beeld_DI_IT_4.jpg 

Hoe kan je als bedrijf helpen?

  • In jouw bedrijf heb je oude, maar nog werkende laptops die niet meer ingezet worden
  • Meld je aan bij info@deinzeindustrie.be en vermeldt over hoeveel laptops het gaat, de levering of afhaling wordt geregeld
  • Wipe de harde schijf; haal bedrijfsgevoelige informatie af van de laptops; tot op niveau van de fabrieksinstellingen: basissoftware Windows (indien nodig kan VTI Deinze verder instaan om alle bedrijfsinformatie te verwijderen)
  • VTI Deinze zal nog eventuele data verwijderen en reinigen:

    • Afhankelijk van het aantal computers wordt een cleane Windows 10 geïnstalleerd (VTI Deinze zal navragen of de volume licentie van Windows 10 uitzonderlijk mag ingezet worden)
    • Office installeren zonder licentie is mogelijk (activering kan met login van de basisschool)
    • Voor het gebruik van internet kunnen scholen codes bekomen bij Proximus en Telenet voor gratis internet voor leerlingen zonder internet

 

Gerichte verdeling via welzijnsorganisaties

Het is belangrijk dat de laptops bij de juiste mensen terecht komen, bij zij die er meest nood aan hebben.  Daarom gebeurt de verdeling via 3 welzijnsorganisaties die nauw samenwerken met het Sociaal Huis van stad Deinze en de noden in de markt kennen: de Zonnebloem in Nevele, vzw Contactcentrum Deinze (Voedselbank) en De Regenboog Deinze.

De verdeling gebeurt jaarlijks in september, bij de start van het nieuwe schooljaar.

Contact to Listing Owner

Captcha Code