Ruimte en milieu

Geef je oude, nog bruikbare laptops of andere IT een tweede leven met het digitaliseringsproject Digistroom.

We doen een oproep aan de administraties, verenigingen, scholen en bedrijven van deze lokale besturen om afgeschreven laptops of laptops die moeten worden vervangen in te leveren bij Digistroom. Een laptoptas is een welkome extra omdat dat het uitlenen nog handiger zal doen verlopen. Tablets en smartphones en andere IT zijn ook welkom. Inleveren zal het hele jaar door kunnen, maar bij voorkeur weten we graag iets of levert jouw bedrijf of vereniging de donaties in voor eind april 2023.

Graag contact opnemen met info@deinzeindustrie.be. 

Meer info over het project leest u verder.

    

Digistroom_Social.png


Vandaag wordt zo goed als alles in onze samenleving digitaal aangestuurd. En dat kan ongelofelijke kansen bieden voor mensen, maar het kan ze ook ongewild uitsluiten. Daarom is het meer dan ooit belangrijk dat alle burgers de tijd, ruimte en mogelijkheden krijgen om digitaal bij te leren en zich te connecteren.

Omdat iedereen recht heeft op dezelfde digitale kansen werd ‘Digistroom’ in het leven geroepen. Dat is een groot digitaliseringsproject van de vereniging Werken Leie&Schelde (zie ook hun recente magazine met een voorstelling van alle activiteiten) waarbij in alle bibs en in enkele dienstencentra van De Pinte, Deinze, Destelbergen, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte Digiclubs zullen worden geïnstalleerd.  In die openbare computerruimtes zullen burgers terecht kunnen voor opleidingen, individuele begeleiding en het ontlenen van IT. Voor deze laatste taak zal Deinze Industrie instaan als opdrachtgevende partner.

De IT die ter beschikking zal worden gesteld zal tweedehands zijn. We doen dan ook een oproep aan de administraties, verenigingen, scholen en bedrijven van deze lokale besturen om afgeschreven laptops of laptops die moeten worden vervangen in te leveren bij Digistroom. Een laptoptas is een welkome extra omdat dat het uitlenen nog handiger zal doen verlopen. Tablets en smartphones en andere IT zijn ook welkom. Inleveren zal het hele jaar door kunnen, maar bij voorkeur weten we graag iets of levert jouw bedrijf of vereniging de donaties in voor eind april 2023.

Om de bescherming van de gegevens en gevoelige informatie van je bedrijf of vereniging te garanderen, wordt de IT na het inleveren onderworpen aan een cleaning-proces. We raden aan dat de harde schijven van alle donaties zelf vooraf geledigd worden, maar de technische school VTI Deinze zorgt daarna voor een volledige cleaning tot op het niveau van de fabrieksinstellingen. Dat wordt officieel bevestigd door een certificaat dat je ontvangt. Verder zorgt het VTI ook voor alle nodige besturingssystemen zodat de laptop zo goed mogelijk benut kan worden voor zij die het nodig hebben. Op die manier zijn de donaties compleet veilig en voorbereid op hun tweede leven.

Contact opnemen om materiaal te doneren kan het hele jaar, maar om een sterke start in het voorjaar 2023 te nemen vragen we om in de maanden februari, maart, april en mei 2023 reeds te leveren wat kan of te laten weten als u later zou kunnen doneren.  Contact via Yannic Demeyer -  info@deinzeindustrie.be. Bij verdere vragen kan ook gebeld worden naar 0497 480 657. 

Alvast hartelijk bedankt voor alle donaties.

 
Ruimte om te ondernemen – bizLocator Deinze

Droom je van een eigen zaak in Deinze? Ben je op zoek naar bedrijfsvastgoed of handelspanden in Deinze? Of ben je op zoek naar een pand of grond in een industrie- of bedrijventerrein in Deinze? Dan biedt bizLocator Deinze een handig overzicht.

Bekijk het aanbod in Deinze

Logo_Bizlocator-DI_cropped.png

Wil je een aanbod plaatsen op bizLocator Deinze? Dat kan gratis. Er zijn 3 mogelijkheden:

- VLAIO helpt via support@bizlocator.be
- VLAIO helpt via 09 243 10 20
- Digitaal registreren en gegevens invoeren via https://bizmart.bizlocator.be of https://www.bizlocator.be/aanbieders

Neem zeker ook een kijkje bij de ondersteunende maatregelen die stad Deinze aanbiedt. Ze helpen je vast en zeker op weg om van je ondernemersidee een succesverhaal te maken!


Sami Hashemi en Jonas Van Weerst verbleven lange tijd in Iran en Vietnam en serveren een combinatie van beide keukens in The Mistress. "We hebben geen kinderen, dus de zaak wordt een beetje ons kind.”
Rotary-voorzitter Marc Timmermans en inkomend voorzitter Yves De Brant hebben een cheque van 750 euro overhandigd aan Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
Ecotrust maakte naam met een reinigingstechniek op basis van droogijs.