Ruimte en milieu

2.png

BEDRIJVEN-BOMEN-AANKOOPACTIE 15/09/2022-15/10/2022

Bedrijven kunnen wel degelijk een grote rol spelen in het vergroenen van de stad. Groen rond bedrijven kan een verschil maken voor natuur en klimaat.

Daarom organiseert Deinze Industrie dit jaar voor het eerst een voordelige groen-aankoopactie voor bedrijven. Deze actie wordt gerealiseerd samen met stad Deinze, gemeente Nazareth en Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei. Alle bedrijven uit Deinze en Nazareth kunnen deelnemen aan dit bijzonder groen-aankoopaanbod. Intekenen kan van 15.9.2022 tot en met 15.10.2022 via dit online formulier. Het idee om een ‘bomen’-actie te organiseren past bij de stedelijke beleidsactie om 43.000 bomen aan te planten (voor 43.000 inwoners). Stad Deinze werkte hiervoor in 2021 reeds samen met het Regionaal Landschap Meetjesland Leievallei een succesvolle actie uit voor burgers, die zal worden herhaald in 2022. Ook bedrijven kunnen in het vergroenen van de stad een belangrijk aandeel betekenen en daarom wordt samen met gemeente Nazareth in 2022 ook een actie voor bedrijven uitgewerkt.

 

BESTELFORMULIER - concreet aanbod groenaankoop voor bedrijven in Deinze en Nazareth

 
  • Meidoorn: € 38.5
  • Zwarte els: € 21.5
  • Ruwe berk: € 20.5
  • Winterlinde: € 30


Op woensdag 9.11.2022 om 13.30 organiseert Deinze Industrie ook een Bedrijven-Groen-Infomoment. Een wandeling, getuigenis en informatie-uitwisseling over o.a. eigen bedrijfsgronden met experten helpen ondernemers op weg naar meer vergroening. En alle deelnemers worden beloond met een gratis boom. Schrijf je in via info@deinzeindustrie.be.

Je hebt geen groene vingers, maar je wilt wel enkele concrete tips waarmee je direct aan de slag kunt en waarmee je de juiste groen-keuze kan maken? Informeer je hier, koop jouw groen aan en maak jouw bedrijfsomgeving aantrekkelijker en gezonder.


1.png

UITNODIGING BEDRIJVEN-GROEN-INFOMOMENT OP 9.11.2022

Bedrijven kunnen wel degelijk een grote rol spelen in het vergroenen van de stad. Schrijf je in voor een groen-infomoment en word beloond met een gratis boom.

Deinze Industrie organiseert een praktisch infomoment over hoe je groen kan aanleggen rond jouw bedrijvenzone. Met de laarzen aan tijdens een natuurwandeling. Samen met Natuurpunt, de milieudienst van stad Deinze en andere experten tonen we namelijk op het terrein best practices: voorbeelden van waterhuishouding, ruimtelijke inrichting en groenvoorzieningen van bedrijfsgronden. Het doel is ondernemers te inspireren om hun eigen bedrijfsgronden te vergroenen bij aanleg of heraanleg. Er is een praktijkgetuigenis, en ondernemers kunnen op basis van een eenvoudig grondplan of een luchtfoto van hun eigen bedrijf ter plaatse gratis een eerste advies krijgen over groenrinchting. De intenties om meer groen te voorzien rond de bedrijfsgronden worden onmiddellijk beloond met een gratis boom voor alle aanwezigen. Wees welkom.

Inschrijven voor het Bedrijven-Groen-Infomoment van 9.11.2022 kan via info@deinzeindustrie.be (tot en met 27.10.2022)

Programma

  • 13.30u: Onthaal (bij Snel Logistics -E3-laan 62/66, 9800 Deinze) 
  • 13.50u: Wandelen via bomendreef naar bufferzone in de Prijkels 
  • 14u: Persmoment in de bufferzone, samen met alle aanwezigen 
  • 14.30u: Korte natuurwandeling met tips over waterhuishouding, ruimtelijke inrichting en voorbeelden 
  • 15u: Experten aan het woord: Filip Vervaeke (schepen industrie en milieu stad Deinze), Gert Snel (CEO Snel Logistics), Koen Houthoofd (Natuurpunt), Steven Vandendriessche (Diensthoofd/Omgevingsambtenaar klimaat, duurzaamheid en milieu) en Sam Lievens (Veneco) 
  • 16u: Gratis advies over groenaanleg op bedrijventerrein en netwerken met een drankje en zoets. Alle aanwezigen krijgen een boom.

Ruimte om te ondernemen – bizLocator Deinze

Droom je van een eigen zaak in Deinze? Ben je op zoek naar bedrijfsvastgoed of handelspanden in Deinze? Of ben je op zoek naar een pand of grond in een industrie- of bedrijventerrein in Deinze? Dan biedt bizLocator Deinze een handig overzicht.

Bekijk het aanbod in Deinze

Logo_Bizlocator-DI_cropped.png

Wil je een aanbod plaatsen op bizLocator Deinze? Dat kan gratis. Er zijn 3 mogelijkheden:

- VLAIO helpt via support@bizlocator.be
- VLAIO helpt via 09 243 10 20
- Digitaal registreren en gegevens invoeren via https://bizmart.bizlocator.be of https://www.bizlocator.be/aanbieders

Neem zeker ook een kijkje bij de ondersteunende maatregelen die stad Deinze aanbiedt. Ze helpen je vast en zeker op weg om van je ondernemersidee een succesverhaal te maken!


“We horen heel wat noodkreten van de Gentse bedrijven,” zegt Hilde Schuddinck van Voka Oost-Vlaanderen.