NETWERKEN

Schrijf jezelf en enkele collega's in voor de jaarlijkse Teamtrophy en word het sportiefste bedrijf van Deinze

  

Teamtrophy_2022_website-afbeelding.png

 

De inmiddels gekende Teamtrophy van Deinze Industrie vzw strijkt ook dit jaar neer in de Brielmeersen! Neem het samen met collega's op tegen andere bedrijven uit de regio en bemachtig de begeerde titel van meest sportieve onderneming

Op zaterdag 27.08.2022 zullen verschillende bedrijfsteams vele leuke activiteiten uitvoeren op het sportterrein van Teamadventure in de Brielmeersen. Het sporten start om 14u en de trofee-uitreiking vindt plaats om 18u. Maar wees gerust, de opdrachten zijn laagdrempelig en bedoeld voor iedereen. Het beste sporttalent hoef je niet te zijn, het samenwerken en plezier beleven met collega's is wel een must! Je mag ook per ploeg van 4 één extra collega inschrijven, zo kan je eventueel wat afwisselen.

Waarom zou je als bedrijf een sportteam willen inschrijven? Omdat het een fantastische manier is om andere ondernemingen uit de regio te leren kennen + het is de ideale teambuildingsdag voor jouw medewerkers, zonder het organisatiewerk.

Je vindt hier een A4-affiche om ad valvas of in de koffiehoek van het bedrijf op te hangen, zodat meer mensen dit tof event leren kennen.  Dank om het te printen en op te hangen!

Inschrijven kan tot 20 augustus 2022 via dit online inschrijvingsformulier. Elk bedrijfsteam moet 4 personen bevatten (en mag 1 persoon extra meebrengen om af en toe van deelnemer te wisselen) en de kostprijs per team is € 200. Inbegrepen in die prijs zijn 2 drankjes en 2 burgers aan foodtruck en een lekker pakje frietjes van Agristo per teamlid. Meerdere teams per bedrijf zijn zeker mogelijk.

De namen van de deelnemers kunnen aangepast worden tot de week voordien, gewoon even mailen naar info@deinzeindustrie.be.

Nog meer bewijs nodig van een spetterende sportdag vol plezier en teamworkBeleef hier de vorige editie en geniet van het enthousiasme van de teams!


beeld_DI_IT_4.jpg

Doneer de oude, nog bruikbare laptops van je bedrijf voor eind mei 2022

Sinds de start van de coronaperiode in 2020 vielen heel wat kinderen terug op online afstandsonderwijs. Voor de meesten bracht dat op technisch vlak geen problemen met zich mee, maar niet iedereen heeft thuis zomaar een computer of tablet ter beschikking. Daarom zette Deinze Industrie vzw zich snel in om op korte termijn zoveel mogelijk oude laptops te verzamelen bij lokale bedrijven. Dankzij 3 inzamelmomenten in 2020 en 2021 kregen intussen 86 laptops een tweede leven bij kwetsbare kinderen in Deinze.

Omdat de nood aan goed werkende IT voor kansarme gezinnen hoog blijft, maakte Deinze Industrie een structurele actie van het inzamelen van laptops. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de bedrijven die de IT schenken en het VTI Deinze die al het materiaal cleanen en gebruiksklaar maken met de juiste besturingssystemen. De welzijnsschakels die Deinze Industrie vzw helpen, zorgen er op hun beurt voor dat alle laptops goed terechtkomen. Samen met het Sociaal Huis van stad Deinze kennen de Zonnebloem in Nevele, de vzw Contactcentrum Deinze (Voedselbank) en De Regenboog Deinze de noden van de markt.

Wil jouw bedrijf ook helpen om de digitale kloof te verkleinen? Verdient iedereen volgens jou evenveel toegang tot het onderwijs? Lever jouw IT dan voor eind mei 2022 in. De verdeling gebeurt in september, bij de start van het nieuwe schooljaar.

Zo kan je als bedrijf helpen
  • Verzamel de oude, maar nog werkende laptops in je bedrijf die je wilt doneren.
  • Meld je aan bij info@deinzeindustrie.be en vermeld over hoeveel laptops het gaat. De levering of afhaling wordt geregeld.
  • Maak de harde schijf leeg en haal zeker alle bedrijfsgevoelige informatie van de laptops, liefst van al tot op het niveau van de fabrieksinstellingen. 
  • Indien nodig kan het VTI Deinze verder instaan om alle bedrijfsinformatie te verwijderen. Ook doen ze het volgende:

- Afhankelijk van het aantal computers wordt een cleane Windows 10 geïnstalleerd (VTI Deinze zal navragen of de volumelicentie van Windows 10 uitzonderlijk mag ingezet worden).

- Office installeren zonder licentie is mogelijk (activering kan met de login van de basisschool).

- Voor het internetgebruik kunnen scholen codes bekomen bij Proximus en Telenet voor gratis internet voor leerlingen zonder internet.

Meer info? Regionale televisie AVS maakte een bondige, sterke reportage over deze actie. 
Contact en bijkomende informatie: Deinze Industrie vzw – coördinatie Yannic
Demeyer – info@deinzeindustrie.be – 0497 480 657.


Nieuws over de netwerking