Inzamelen gebruikte bedrijfslaptop’s en PC’s voor het goede doel.

door | sep 5, 2022 | netwerking, Nieuwsberichten

Record aantal ingeleverde IT bij vierde inzamelactie – 2022.


Deinze Industrie vzw deed voor het eerst midden april 2020 – in volle lockdown –  een oproep naar bedrijven in Deinze om oude, nog werkende PC’s op te vragen voor kwetsbare lagere schoolkinderen. Door COVID-19 vielen ook zij terug op afstandsonderwijs online, maar helaas hebben niet al deze jongeren een computer thuis. De situatie was zo schrijnend, dat de actie in hetzelfde jaar werd herhaald in september.

In september 2021 is het initiatief van Norbert De Mey zaliger, onder impuls van schepen Filip Vervaeke verder gezet en ook in september 2022 werd dit uniek initiatief herhaald.  

Dit op verzoek van de welzijnsorganisaties die nog steeds veel vragen krijgen van aangesloten gezinnen.

Naast de schenking van de bedrijven zijn partners zoals VTI Deinze (voor het cleanen van de software en het gebruiksklaar maken) en de drie welszijnsorganisaties de Zonnebloem in Nevele, vzw Contactcentrum-Voedelbank Deinze en De Regenboog Deinze (die ervoor zorgen dat de computers in de juiste handen terechtkomen) cruciaal. 

303769858_658877475261263_6391277541832165240_n.jpeg

Digitale kloof dichten

Al deze bovengenoemde partners zetten zich dus dit jaar verder in om de digitale kloof tussen kansarme kinderen en onderwijs verder te helpen dichten. Zo zijn er op maandag 5 september 2022 opnieuw 58 PC’s  overhandigd aan de welzijnsschakels.  

Dit maakt dat in totaliteit met de 4 acties samen intussen 144 gezinnen geholpen zijn geweest.

Ondanks de initiatieven die Vlaanderen op dit vlak levert, merken de welzijnsschakels nog grote noden.  Daarom zal Deinze Industrie deze actie voorlopig blijven organiseren. Elk kind dat geholpen wordt en zo de link vindt naar het onderwijs, heeft beduidend meer kans op werk. 

En daar heeft iedereen baat bij: het kind, het onderwijs én de bedrijfswereld.

De ondernemers uit de bedrijfswereld zoeken momenteel zeer hard naar werknemers. In alle sectoren en voor alle vaardigheden. Die bedrijven laten zich zien en horen op het Deinze Industrie Jobcafé op 24 oktober 2022 in de Brielpoort in Deinze.  

 

Hoe IT inzamelen of inleveren?

Bedrijven die oude, nog werkende IT willen afstaan voor kansarme gezinnen en/of bedrijven die willen deelnemen aan Deinze Industrie Jobcafé 2022 kunnen terecht bij coördinator van Deinze Industrie, Yannic Demeyer  – info@deinzeindustrie.be.  Het inleveren kan opnieuw vanaf september 2022 tot eind januari 2023.

Veiligheid/verwijderen van bedrijfsinformatie: bedrijven kunnen best zelf al harde schijven ledigen, maar VTI zorgt voor een volledige cleaning tot op niveau van fabrieksinstellingen en bevestigt dit door het afgeven van een certificaat.  Verder zorgt VTI ook voor de nodige besturingssystemen.

Voor het internetgebruik kunnen scholen codes bekomen bij Proximus en Telenet voor gratis internet voor leerlingen zonder internet.

Contact to Listing Owner

Captcha Code