Arbeidsmarkt

 Verzeker je nu al van een standplaats voor het Deinze Industrie Jobcafé 2022 door voor 15 juli in te schrijven!

jobcaf_2022_website.png

Steeds meer goede werkkrachten zijn dicht bij huis op zoek naar een werkgever die een goede work-life balance kan bieden. Als lokale ondernemer is het dan ook belangrijk dat je geïnteresseerde werkzoekenden persoonlijk laat kennismaken met je bedrijf. Daar komt het jaarlijkse Jobcafé zeker bij te pas. 

De inmiddels gekende Deinse jobbeurs van Deinze Industrie vzw zal dit jaar op maandag 24.10.2022 werkgevers en potentiële werkkrachten samenbrengen. Net als voorgaande jaren zal deze editie plaatsvinden in de Brielpoort in hartje Deinze. 

Vorig jaar namen 43 regionale bedrijven deel en daarvan gaf 70% aan dat ze zich ook dit jaar graag opnieuw van een standplaats zouden verzekeren om werkzoekenden persoonlijk te ontmoeten. Wil jouw bedrijf er ook bij zijn? Aarzel dan niet en reserveer nu al je stand via deze link want onze eerste inschrijvingsfase loopt tot 15 juli 2022 en de standplaatsen zijn beperkt.

Meer informatie over het evenement, zoals de openingsuren en lay-out van de stand en zaal volgt binnenkort, maar indien jouw bedrijf nu al interesse of vragen heeft, mag je gerust mailen naar info@deinzeindustrie.be

Beelden en een video van de editie van vorig jaar vind je hier terug.

Kostprijs van een stand:

● € 350 voor bedrijven binnen Deinze

● € 600 voor bedrijven buiten Deinze

● € 150 voor winkels en kleinhandel uit Deinze

___________________________


Evaluatie en presentaties van het heldere webinar Employer branding

- i.s.m. VDAB


Employer_branding_banner_800_x_312_px_3.png

Voor de 2de keer organiseerde Deinze Industrie een webinar over employer branding.  Niki Deboysere van VDAB vertelde op een heldere manier hoe bedrijven zich kunnen positioneren om werknemers aan te trekken. Er waren 29 bedrijven ingeschreven voor het webinar. Dank aan allen die het webinar mogelijk maakten en gevolgd hebben.

De krapte op de arbeidsmarkt is immens. Alle bedrijven hebben nood aan bijkomende goede krachten.  

VDAB meldt dat, zelfs al worden alle werkzoekenden (niet-werkende werkzoekenden) nu gematcht met het aantal vacatures, nog niet alle vacatures zouden ingevuld geraken. Een goede positionering van het bedrijf kan een deel van de oplossing zijn.

In de eerste link hieronder kan het webinar opnieuw bekeken worden, in de tweede link vindt u de presentatie.

We onthouden, los van de presentatie nog volgende extra punten: 

  • Blijf oog hebben voor huidige werknemers, ook zij kunnen uitkijken naar een nieuwe job; probeer de mensen te houden, ze zijn vaak ook de grootste ambasseurs
  • Per 100 mensen die uitstromen, stromen maar 80 mensen in; er is dus een structurele dalende arbeidsmarkt sedert de laatste 15 jaar – een evolutie in de manier van aanwerven is dus noodzakelijk
  • Bedrijfswaarden en -normen zijn absoluut gekoppeld aan elkaar; het is een kwestie van identificatie
  • In Vlaanderen worden te weinig opleidingen gegeven; slechts 6 tot 7% medewerkers krijgen opleidingen (opleidingen gekoppeld aan doelstellingen)
  • Opleidingen de komende jaren zullen een key issue zijn, als we een nieuw deel van de arbeidsmarkt willen activeren
  • Sedert corona zijn de prioriteiten voor bepaalde functies veranderd; zo is bv. telewerken voor de XY generatie bijzonder belangrijk geworden (heeft ook invloed op burn-outs)
  • Aanwezig zijn op Deinze Industrie Jobcafé op 31.10.2022 kan een goede optie zijn, om persoonlijk geïnteresseerden te ontmoeten – inschrijven kan via deze link – eerste deadline tot en met 15.7.2022 – aantal standhouders zijn beperkt 

Link 1: opname volledig webinar (1uur)

Link 2: presentatie webinar
Links over arbeidsmarkt

PDF Icon Werkwinkel Deinze | PDF Icon VDAB

Sinds kort roert Anton De Coster (32) in de kookpotten van Ton Vie op de Markt in Zele.
De schaarste heeft vooral gevolgen voor de productie van volledig elektrische en plug-in hybride modellen.
Van biologische schoonmaakproducten tot meer sporten voor werknemers: deze bedrijven kregen een erkenning van Voka voor hun duurzame inspanningen.