Arbeidsmarkt

 Verzeker je nog van een standplaats voor het Deinze Industrie Jobcafé 2022 door voor 10 september 2022 in te schrijven! Last minute plaatsen.

jobcaf_2022_website.png

Steeds meer goede werkkrachten zijn dicht bij huis op zoek naar een werkgever die een goede work-life balance kan bieden. Als lokale ondernemer is het dan ook belangrijk dat je geïnteresseerde werkzoekenden persoonlijk laat kennismaken met je bedrijf. Daar komt het jaarlijkse Jobcafé zeker bij te pas. 

De inmiddels gekende Deinse jobbeurs van Deinze Industrie vzw zal dit jaar op maandag 24.10.2022 werkgevers en potentiële werkkrachten samenbrengen. Net als voorgaande jaren zal deze editie plaatsvinden in de Brielpoort in hartje Deinze. 

Vorig jaar namen 43 regionale bedrijven deel.  Ook dit jaar schreven zich reeds meer dan 40 bedrijven in.  Er zijn nog een 3-tal plaatsen beschikbaar.  Last minute inschrijven kan dus nog, maar graag voor 10.9.2022 omwille van logistieke redenen. Wil jouw bedrijf er ook nog bij zijn? Aarzel dan niet en reserveer nu je stand via deze link .

Meer informatie over het evenement, zoals de openingsuren en lay-out van de stand en zaal volgt binnenkort, maar indien jouw bedrijf nu al interesse of vragen heeft, mag je gerust mailen naar info@deinzeindustrie.be

Beelden en een video van de editie van vorig jaar vind je hier terug.

Kostprijs van een stand:

● € 350 voor bedrijven binnen Deinze

● € 600 voor bedrijven buiten Deinze

● € 150 voor winkels en kleinhandel uit Deinze

  

Schermafbeelding_2022-08-03_154242.jpg

Zes concrete initiatieven van Deinze Industrie vzw

1 Employer branding

Jaarlijks organiseert Deinze Industrie vzw samen met VDAB in het voorjaar een webinar rond employer branding. De manier waarop bedrijven worden voorgesteld aan de arbeidsmarkt is belangrijker geworden. Bedrijven moeten zich uitgesproken profileren willen ze nieuwe talenten aantrekken. Het webinar biedt inzichten en directe tools waarmee elk bedrijf onmiddellijk mee aan de slag kan.

2 LinkedIn- en Facebook-vacaturebijdragen

Wekelijks wordt via LinkedIn en Facebook een vacature van een Deins bedrijf geplaatst, met uiteraard een korte intro over het bedrijf/de job. Deze info wordt altijd versterkt door een algemene link met alle full- en halftime jobs in Deinze van de afgelopen maand, te vinden op LinkedIn. Met het continu brengen van een vacature wordt stapsgewijs een beeld gegeven van de talrijke bedrijven in Deinze.

3 LinkedIn- en Facebook-campagne

Eén keer per maand promoten we via LinkedIn en Facebook een algemene visuale over werken/wonen/winkelen in Deinze. Een algemene visual over hoeveel de stad wel heeft te bieden, met een link naar werk. De #werkendichtbijhuis, #jobs, #deinsedoeners (cfr. Campagne Deinze 2040) worden vermeld. De visual wordt gelinkt met alle full- en halftime jobs in Deinze van de afgelopen maand, te vinden op LinkedIn.

4 Deinze Industrie Jobcafé

Jaarlijks in het najaar organiseert Deinze Industrie een fysieke jobbeurs in de Brielpoort in Deinze. De beurs is gericht naar alle types jobs en naar diverse sectoren. Jaarlijks verwelkomen 45 bedrijven (maximum capaciteit) ongeveer 500 bezoekers. Er wordt ook ingezet op klassikale bezoeken van scholieren, gezien de vele secundaire scholen met afstudeerrichtingen in stad Deinze.

5 Ondernemersrubriek in het maandelijks stadsmagazine D17

Het kennen van bedrijven in eigen stad is van groot belang. Burgers hebben vaak geen idee van welke bedrijven er rond hen actief zijn. Daarom wordt maandelijks een bedrijf in de kijker gezet en op een laagdrempelige manier beschreven. De gepubliceerde bedrijven krijgen steevast reacties op de publicatie. Vanaf midden 2022 wordt de geschreven publicatie aangevuld met een podcast. Dit auditief kanaal biedt nog meer informatie over het bedrijf en de mensen die het bedrijf leiden en spreekt vooral ook jongeren aan.

6 Jobrondes

Bezoeken van bedrijven met kandidaten/sollicitanten Voor 2023 (voorjaar) wordt samen met de bedrijven mogelijks ingezet op Jobrondes, in samenwerking met VDAB. Hierbij worden bepaalde profielen geselecteerd op basis van de vacatures van de deelnemende bedrijven en worden de kandidaten op de bedrijven verwelkomd voor een rondleiding en een gesprek.

Links over arbeidsmarkt

PDF Icon Werkwinkel Deinze | PDF Icon VDAB